Financial Controller

Job description

Wil jij bezig zijn met de financiën van een snelgroeiende startup community in Utrecht?

Holland Startup zoekt een Financial Controller die zich graag ontfermt over de financiële administratie en de governance van de startups in portfolio en die van Holland Startup zelf.

Wij

Holland Startup is een Utrechtse venture builder. Wij begeleiden, coachen en financieren young professionals om ideeën om te zetten in succesvolle startups. Onze missie: “Enable young entrepreneurs to shape our society”. De startups in ons portfolio zijn divers, internationaal, onze community bestaat momenteel uit zo’n 40 ondernemers, medewerkers en startup experts.

De uitdaging

Als Financial Controller heb jij een belangrijke rol in de verdere groei van Holland Startup. Je maakt de vertaalslag van cijfers naar bruikbare informatie. Je bewaakt de planning en controle van de financiën van Holland Startup en beheerst de risico’s van zowel onze studio als onze startups.

Dit doe je door je te ontfermen over de boekhouding en financiële jaarrapporten op te stellen voor onszelf en onze startups. Je zal op basis van deze kennis ook betrokken zijn bij rapportages voor onze investeerders. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van onze uitgaven en je geeft input op ons businessmodel. Op jouw inzicht en rapportages kan Holland Startup verder bouwen.

Daarnaast draag je bij aan het oprichten van nieuwe startups en aan het realiseren van onze investeringen in startups. Daarvoor coördineer je de governance van de startups, werkt samen met onze ondernemers en onze partners. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de startups in onze community voor financiële- en governance vraagstukken.

Job requirements

Jij voelt je helemaal thuis in de operationele kant van bedrijfsfinanciën. Je hebt op dit gebied al ervaringen opgedaan en zou hier graag mee verdergaan. Wat breng je mee?

  • Een HBO/WO-diploma op het gebied van finance of accounting;
  • Ervaring met verantwoordelijkheid voor de jaarrekening, rapportages en financieel-administratieve processen;
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels;
  • Je bent handig met computers en voelt je helemaal thuis in excel en Exact Online;
  • Je bent organisatorisch sterk en krijgt energie van overzichten creëren en bijhouden;
  • Je kunt goed zelfstandig werken en bent stressbestendig;
  • Parttime beschikbaarheid: 28 tot 36 uur per week, samen in te vullen.